Delite članek:

Alternativni pristop – nekoč in danes

Primitiven človek je mislil, da bolezen prinašajo demoni, ki pridejo v telo. V bolj civiliziranem obdobju, v času Platona, so še vedno verjeli, da do bolezni pride zaradi »jeze bogov«. Z magijo, praznoverjem in vero v demone so opravili šele, ko se je pojavil Hipokrat in povedel ljudi iz teme v svetlobo. Vedel je, da se ne sme spregledati večnih, nespremenljivih zakonov narave.

Od takrat se je veliko spremenilo. Danes živimo ne samo v atomski dobi, pač pa tudi v dobi antibiotikov in na bolezen ne gledamo več kot na posledico jeze bogov, pač pa nastanka bolezenskih klic, slabih navad in napačne prehrane.

blog - alternat. pristop 2 - Tanja Kašlik - Taisha

Zato iščemo vsemogočni eliksir, ki nas bo odrešil preteklih (prehrambnih) grehov in nam dovolil grešiti naprej. Na tržišču se pojavlja vse več čudežnih zdravil, pospremljenih z marketinškimi akcijami, toda mnoga se pozneje izkažejo kot nevarna. Včasih jih diskretno umaknejo iz prodaje, veliko pogosteje pa zamenjajo z novimi, še močnejšimi zdravili, za katere zatrjujejo, da so rezultat najsodobnejših raziskav popolnoma varna.

Alternativni pristop – celosten pristop k delovanje telesa in duha

Alternativni pristopi, ki jih prakticiram že vrsto let, zagovarjajo celosten pristop k delovanju človeškega bitja. Pri tem uporabljene metode se zavzemajo za individualen pristop k optimizaciji delovanja vsakega posameznika, saj ima vsaka oseba svojo pot in niti dveh primerov ni, ki bi bila povsem enaka. Zato vsak potrebuje individualen program, prilagojen njegovim lastnim potrebam. Prevzeti pa mora tudi svoj del odgovornosti za uspešno obravnavo.

Alternativni pristop – uravnotežen življenjski stil in pravilna prehrana

Osnova mojega delovanja je uporaba razuma in sodobnih raziskovanj mnogih panog. Obravnava je sestavljeno iz več dejavnikov, pri čemer dejavno sodelujejo telo, um in duh. Da bi pomagala premostiti razkorak med teorijo in prakso življenja, združujem starodavne modrosti, ki ležijo v vseh nas, in moderno znanje današnjega sveta.

Pacientom vedno razložim: »Vaša bolečina, vaše težave ali bolezni izvirajo iz napak v prehrani in neustrezne uporabe zdravil. Polni ste škodljivih odpadnih snovi zaradi sintetičnih, steriliziranih živil, okrepljenih z umetnimi dišavami in podobno. Toksini v vaši krvi so zaprli filtre, organe za izločanje, med katerimi so glavni ledvice, jetra, črevesje in koža.«

Blog - alternat. pristop 3 - Tanja Kašlik - Taisha

Danes zdravniki žal pogosto pozabljajo na naravno modrost človeškega telesa in na to, da ima telo svoja mojstra kemika – ledvice. Kljub zdravilom, ki jih je izumil človek, ostaja mati narava najstarejši in največji lekarnar, vir velikih in majhnih čudežev. Drugih stvari, ki se tičejo delovanja telesa, ne moremo vedno nadzorovati (kakovost zraka, hrup, čustveno ozračje), vedno pa se lahko odločamo o tem, kaj bomo jedli.

Alternativni pristop – lastna odgovornost za svoje telo

Moj arhiv oseb, s katerimi sem sodelovala na njihovi poti do izboljšanega počutja, jasno kaže, da je 95 % pacientov, ki so upoštevali navodila glede prehrane in spremembe življenjskega stila popolnoma okrevalo oziroma se jim je stanje bistveno izboljšalo.

Mnogim se ta povezava počutja v svojem telesu in prehrane morda zdi preveč fantastična, da bi bila resnična, saj so še vedno tako zaslepljeni s sintetičnimi kemičnimi izdelki, da so pozabili na dejstvo, da so prav ti kemični elementi v organski obliki v naši prehrani prisotni že tisoče let.

Če hoče terapevt osebo obravnavati celostno, se ne sme zanašati na božje usmiljenje, ampak mora imeti možnost izbrati, kako bo pristopil k obravnavi določenega neravnovesja oz. bolezni.

Alternativni pristop – samozavedanje oz. razumevanje samega sebe brez metod, učitelja ali guruja

Namen celostne obravnave je prebuditi v svoji notranjosti čudovito silo, ki vam bo obnovila in vam spremenila življenje.

Za to ne potrebujeta guruja ali neke posebne metode. Za začetek zadostuje samozavedanje in razumevanje samega sebe.

Picture of Tanja Kašlik - Taisha

Tanja Kašlik - Taisha

je članica evropskega združenja alternativnih pristopov za (so)delovanje uma, telesa in duha ter diplomantka univerze za alternativne vede s specializacijo v ezoterični psihologiji.

Delite članek:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najbolj brani članki:

Stres-Tanja-Kaslik-Taisha
admin

Stres

Stres in njegove posledice Kaj je stres? Stres je reakcija telesa na grozljiv ali živce parajoč položaj, v katerem se znajdemo v vsakodnevnem življenju, pa naj

Beri naprej »
Alternativni pristop – nekoč in danes
To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Z uporabo te spletne strani se strinjate z našo Politiko varstva podatkov.
Preberi več